Координативното тело за општествена одговорност на претпријатија и Министерството за економија на Република Македонија доделуваат национална награда за најдобри општествено одговорни практики за 2011 г. во следните категории (посебно за големи и мали/средни претпријатија):

  • Oдноси со вработените
  • Eтичко управување
  • Односи на пазарот со снабдувачите, потрошувачите или купувачите
  • Заштита на животната средина
  • Вложување во заедницата
 • Право на учество во изборот имаат сите претпријатија регистрирани во Република Македонија;
 • Едно претпријатие може да аплицира само со еден проект во една категорија, а може да учествува со повеќе проекти доколку се во различни категории;
 • Големината на буџетот вклучена во одредена практика, не е одлучувачки фактор, туку идејата и квалитетните проекти, како и постигнатите резултати; 
 • Наградените ќе бидат избрани од страна на стручни жири комисии; 
 • Сите апликации, материјали и податоци ќе бидат третирани како строго доверливи и ќе бидат дадени на увид само на проектниот тим и членовите на жири комисијата.

Годинешнава национална награда е поддржана во рамките на проектот: Општествената одговорност на претпријатијата во РМ, кофинансиран од Европската Унија во рамките на Рамковната програма за конкурентност и иновации (CIP) 2007-2013, спроведуван од Министерство за економија во партнерство со: Македонска развојна фондација за претприемништво, Сојуз на стопански комори на Македонија и здружение Конект.

Преземете ја апликацијата за пријавување. 

Насоки за пријавување.

Преземете агенда за настанот.

Ве молиме да ги доставите вашите пријави преку електронска пошта на адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. со забелешка: Пријава за Национална награда за општествено одговорни практики или по пошта (во затворен плик) со забелешка: Пријава за Национална награда за општествено одговорни практики 2011, на адреса: Министерство за економија на РМ, ул „Јуриј Гагарин“ 15, 1000 Скопје.

Пријавите се примаат најдоцна до 28-ми септември 2012 година, до 15:00 часот.