Концептот за општетствена одговорност од САД и Европа за нас во Македонија е релативно нов и иако се применува неколку години сепак е евидентна ниска свест. Има и позитивни примери, во Прилеп тоа се неколку фирми, изјави на денешната презентација Глигор Михаиловски од Македонската развојна фондација за претпријатијата.

Извор: Канал 77 (29.09.2011)