Тетово е еден од 10-те градови во Македонија во кој се реализира проектот за општествена одговорност на претпријатијата кој денеска беше презентира, а претставува интегрален дел од серијата активности во рамките на подршката за реализација на националната агенда.

Извор: ТВ Кисс (10.10.2011)

Министерството за економија, Македонската развојна фондација за претпријатија и Сојузот на стопанските комори на Македонија во соработка со Регионалната развојна агенција на Пелагонија – Преда и општина Прилеп, денеска го презентираа проектот „Општествена одговорност на претпријатијата".

Извор: Општина Прилеп (29.09.2011)

Концептот за општетствена одговорност од САД и Европа за нас во Македонија е релативно нов и иако се применува неколку години сепак е евидентна ниска свест. Има и позитивни примери, во Прилеп тоа се неколку фирми, изјави на денешната презентација Глигор Михаиловски од Македонската развојна фондација за претпријатијата.

Извор: Канал 77 (29.09.2011)